Όταν η γραφικότητα ξεπερνάει τα όρια…

Το πρωί της Δευτέρας 28/11 στο αμφιθέατρο Τ ΜΑΧ τελείωνε μια διήμερη πανελλαδική διαδικασία των Ε.Α.Α.Κ., η οποία είχε ξεκινήσει το Σάββατο και στην οποία συμμετείχε σχεδόν όλο το δυναμικό των Ε.Α.Α.Κ. της Ελλάδας, δηλαδή πάνω από χίλια άτομα. Αυτού του τύπου οι διαδικασίες λαμβάνουν χώρα δύο φορές το χρόνο και είναι απολύτως αναγκαίες πόσο μάλλον στη σημερινή συγκυρία. Επειδή λοιπόν τέτοιου τύπου διαδικασίες εμπλέκουν ένα τόσο μεγάλο αριθμό ατόμων είναι λογικό να έχουν αντίκτυπο στην καθαριότητα του χώρου. Έτσι, προσπαθούμε όσο το δυνατόν περισσότερο να φροντίζουμε εμείς γι’αυτό, μαζεύοντας σκουπίδια κλπ, ενώ σχεδόν σε κάθε διήμερο μαζεύεται ένα χρηματικό ποσό το οποίο δίνεται στις καθαρίστριες του Πολυτεχνείου. Είναι ενδεικτικό πως φέτος από τον χώρο του ΜΑΧ μαζεύτηκαν και τις δύο μέρες περίπου 70 σακούλες σκουπίδια…

Όταν λοιπόν κάποιος έχει καλή προαίρεση και αντιλαμβάνεται τόσο την αναγκαιότητα να γίνονται τέτοιες διαδικασίες εντός του πανεπιστημίου και του ασύλου, όσο και την διάθεση των ίδιων των συμμετεχόντων να βοηθήσουν στην (δύσκολη για τα μεγέθη της διαδικασίας) καθαριότητα του χώρου, τότε δε νοείται να προβαίνει στο παραλήρημα καταγγελίας που προέβη ο κύρος Κορρές βρίσκοντας όπως φάνηκε απ’τα λεγόμενά του, μια αφορμή για να εκφράσει το μένος του απέναντι σε φοιτητές που ανήκουν σε πολιτικό χώρο με τον οποίο διαφωνεί, προκαλώντας με καθαρά δικιά του πρωτοβουλία εντάσεις και αντεγκλήσεις.

Το συμβάν δε θα ήταν άξιο αναφοράς αν δεν συνδεόταν με την κατασυκοφάντηση τόσο του πολιτικού χώρου των Ε.Α.Α.Κ. όσο και των ίδιων των διαδικασιών του φοιτητικού μας συλλόγου απ’τον κύριο Κορρέ. Δε νοείται καθηγητής σχολής, αξιοποιώντας το κύρος που του δίνει η θέση του, να κάνει πολιτική προπαγάνδα στους φοιτητές την ώρα του μαθήματος, χαρακτηρίζοντας τις διαδικασίες γενικών συνελεύσεων ως διαδικασίες μέσα στις οποίες οι φοιτητές σπάνε έδρανα(!!!) καλώντας μάλιστα να απομονωθούν όσοι τη στηρίζουν! Αυτή η προσπάθεια (συνειδητή ή μη) να καλλιεργηθεί κλίμα απαξίωσης των διαδικασιών και των οργάνων του φοιτητικού μας συλλόγου ξεπερνάει μια κόκκινη γραμμή, και μετατρέπει μια γραφική συμπεριφορά σε επικίνδυνη.

Ακριβώς επειδή τα γεγονότα αυτά τίθενται σε μια συγκυρία που θα κριθούν πολλά για το δημόσιο πανεπιστήμιο και οι φοιτητικοί σύλλογοι θα πρέπει να βρίσκονται σε διαρκή και μαζική λειτουργία, πρέπει κατά τη γνώμη μας να καταδικαστούν στις συνειδήσεις όλων, τέτοιου τύπου συμπεριφορές. Η μαχητική υπεράσπιση του δικαιώματος να γίνονται πολιτικές διαδικασίες μέσα στις σχολές και στο άσυλο δε γίνεται να αφορά ένα στενό κύκλο φοιτητών, αλλά πρέπει να αποτελεί γενικό αίτημα. Στις μάχες που αντικειμενικά θα κληθούμε να δώσουμε το επόμενο διάστημα για τη μη εφαρμογή και ανατροπή του νόμου-Διαμαντοπούλου, είναι πιθανό να υπάρξουν αντίστοιχες αιφνιδιαστικές και ανήθικες επιθέσεις όχι μόνο σε πολιτικές συλλογικότητες αλλά και σε μεμονωμένους φοιτητές που μπορεί να εκφέρουν διαφορετική άποψη από ορισμένους καθηγητές-κριτές. Ας γνωρίζουν όμως, πως δε μας ψαρώνουν ούτε με φωνές, ούτε με προπαγάνδα, ούτε με λασπολογία. Η αγωνιστική ενότητα του φοιτητικού μας συλλόγου να είναι η απάντησή μας.

                                                                                    αριστερή κίνηση αρχιτεκτονικής – εαακ

Advertisements
This entry was posted in φοιτητικό κίνημα. Bookmark the permalink.

One Response to Όταν η γραφικότητα ξεπερνάει τα όρια…

  1. Παράθεμα: demo | Lesvosnews.net

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s