ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΚΡΟΔΕΞΙΩΝ ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ…

Την Πέμπτη 29 Μαρτίου, ακροδεξιά ομάδα 30 ατόμων πραγματοποίησε επίθεση στη Φυσικομαθηματική Σχολή στου Ζωγράφου, κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της σχολής.Πρόκειται για φασίστες και μπράβους που είχε μισθώσει η ακροδεξιά παράταξη “Νέοι Ορίζοντες”, που δραστηριοποιείται στις σχολές, οι οποίοι με πτυσσόμενα κλομπ και σφυριά επιτέθηκαν στους φοιτητές που είχαν μαζευτεί για τη συνέλευση τρομοκρατώντας και τραμπουκίζοντας τον κόσμο της σχολής. Στη μάχη για να περιφρουρήσουν τη διαδικασία και το ίδιο το άσυλο, δύο σύντροφοί μας τραυματίστηκαν σοβαρά και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Η απάντηση ήταν άμεση: 300 άτομα συγκεντρώθηκαν και έκαναν πορεία μέσα και γύρω απ’ την πανεπιστημιούπολη αναζητώντας και τους φασιστο-μπράβους, οι οποίοι όμως είχαν εξαφανιστεί.

Η επίθεση αυτή αναδεικνύει με περίτρανο τρόπο μια νέα μορφή κατασταλτικών μεθόδων απέναντι στους φοιτητικούς συλλόγους και το φοιτητικό κίνημα από τη μεριά του κράτους και του παρακράτους που, σε άριστη συνεργασία μεταξύ τους, επιχειρούν να τσακίσουν την όποια φωνή αντίστασης και αγώνα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το ότι επέλεξαν να το κάνουν τώρα. Θέλουν να κάμψουν το φοιτητικό και το λαϊκό κίνημα, που με τις οξυμένες μορφές πάλης του το τελευταίο διάστημα, αντιδρά μαχητικά στην αντιλαϊκή τους πολιτική. Στην προσπάθεια να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους και τη νεολαία δε διστάζουν να χτυπήσουν τους αγώνες και τις συλλογικές διαδικασίες του κινήματος με κάθε μέσο, “νόμιμο” ή παράνομο, κρατικό ή παρακρατικό. Το είδαμε στις τελευταίες απεργίες, στις 12 Φλεβάρη, στη σιδερόφραχτη Ελλάδα την 25η Μαρτίου. Το είδαμε στην επίθεση της Πέμπτης στη ΦΜΣ. Μια επίθεση που συνδέεται άμεσα με την φασίζουσα συζήτηση για τους λαθρομετανάστες, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και το κέντρο της Αθήνας η οποία μάλιστα καταλήγει σε αντίστοιχες επιθέσεις σε μετανάστες (είτε απ’ τους μπάτσους είτε από φασίστες) τις οποίες βιώνουμε καθημερινά, ιδιαίτερα με το κυνήγι των μικροπωλητών (κι όσων από εμάς τους υπερασπίζονται) γύρω απ’ τις σχολές μας.

Είναι ξεκάθαρο για μας πως τέτοιες πρακτικές και επιθέσεις αφορούν πραγματικά και υλικά όλους τους φοιτητές, πόσω μάλλον όταν αυτές συντελούνται μέσα στο χώρο του ασύλου και στόχο έχουν τις συλλογικές τους διαδικασίες αλλά και τους ίδιους! Όσο η κρίση βαθαίνει και τα πράγματα οξύνονται δεν αρκεί απλά η καταδίκη κάθε τέτοιας επίθεσης, αλλά καλούμαστε να περιφρούρησουμε με κάθε μέσο και τρόπο το πανεπιστήμιο και τους συλλογικούς μας αγώνες.

Καμιά τέτοια ομάδα τραμπούκων ακροδεξιών δεν έχει θέση ούτε στο πανεπιστήμιο ούτε πουθενά! Θα πάρουν από μας την απάντηση τους…

ΔΕ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ, ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ!

αριστερή κίνηση αρχιτεκτονικής- εαακ

akaeaak.wordpress.com

Advertisements
This entry was posted in φοιτητικό κίνημα. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s