Σχετικά με την (φασιστική) επίθεση στη Γενική Συνέλευση της Ιατρικής…

Χτες, Τετάρτη 3/9, μισθωμένοι μπράβοι της (ανεξάρτητης!) ακροδεξιάς παράταξης «Νέα Προοπτική» διέλυσαν τη Γενική Συνέλευση της Ιατρικής, τραμπουκίζοντας μέλη του Συλλόγου, με στόχο να τρομοκρατήσουν το φοιτητικό κίνημα και τις συλλογικές του διαδικασίες. Η απόφαση του Φ.Σ. εδώ:

«Καταγγέλλουμε τη φασιστική επίθεση από μέλη της Χρυσής Αυγής που δέχτηκε σήμερα ο Σ.Φ.Ι.Α. κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του Φ.Σ. Το χτύπημα αυτό από τις παρακρατικές, νεοναζιστικές συμμορίες είχε ως στόχο να τρομοκρατήσει το Φοιτητικό Κίνημα και τις μαζικές δημοκρατικές του διαδικασίες. Οι φασίστες επέλεξαν να επιτεθούν στη σπουδάζουσα νεολαία σε μια περίοδο που το φοιτητικό κίνημα ετοιμάζεται να κλιμακώσει την πάλη του για την ανατροπή της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης και μαζί με το λαό να συμβάλλει στην ανατροπή της Κυβέρνησης του κοινωνικού πολέμου και της βάρβαρης πολιτικής που προωθεί. Είναι πλέον ξεκάθαρος ο ρόλος του φασισμού και της Χρυσής Αυγής. Αποτελούν τον πιο πιστό σύμμαχο Κυβέρνησης, ΕΕ, Δ.Ν.Τ. για την υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής των Μνημονίων. Είναι το ακραίο όπλο, ενός ακραίου συστήματος που συμπληρώνουν το έργο των κρατικών κατασταλτικών δυνάμεων (ΜΑΤ,ΔΙΑΣ κλπ) και έχουν ως στόχο να κάμψουν τη δυναμική του αγωνιζόμενου λαού. Το Φοιτητικό και ευρύτερα το λαϊκό κίνημα θα τσακίσουν το φασισμό κυβέρνησης, ΕΕ, Εργοδοσίας και της Χρυσής Αυγής. Το φοιτητικό Κίνημα δεν τρομοκρατείται, δεν καταστέλλεται. Κλιμακώνει την πάλη του για τις ανάγκες και τα δικαιώματα της νεολαίας.

Μέχρι σήμερα, η Νέα Προοπτική, μας είχε συστηθεί ως η Πολιτική Παράταξη που βάζει πλάτες στο καθηγητικό κατεστημένο και την κυβερνητική πολιτική. Ως η παράταξη που αλληλοδιαπλέκεται με μεγαλοκαθηγητές, η παράταξη που σαμποτάρει τις συλλογικές διαδικασίες, η παράταξη που τάσσεται με κάθε τρόπο ενάντια στο ίδιο το Φοιτητικό Κίνημα. Σήμερα μας έδειξε πως είναι κάτι ποιοτικά διαφορετικό: Ο σύνδεσμος της φασιστικής απειλής εντός του Φοιτητικού Κινήματος. Μέλη της, κάλεσαν και οργάνωσαν τη φασιστική επίθεση και συγκεκριμένα ο Α.Κ. εθεάθησε μαζί με την ακροδεξιά συμμορία.

Ο Σ.Φ.Ι.Α. καταγγέλλει την πολιτική αυτή επιλογή της Νέας Προοπτικής, και καλείται στο επόμενο χρονικό διάστημα να αποφασίσει επί του ζητήματος της διαγραφής του Α.Κ. και κάθε μέλους της Νέας Προοπτικής που ενδεχόμενα σχετίζεται με την επίθεση αυτή.»

Τέτοιες φασιστικές ομάδες δεν έχουν θέση ούτε στις σχολές, ούτε πουθενά!

ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ, ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ!

Advertisements
This entry was posted in φοιτητικό κίνημα. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s