Ούτε στο Πέραμα, ούτε πουθενά…

Όπως έγινε γνωστό, το βράδυ της 13ης Σεπτεμβρίου, 50 περίπου χρυσαυγίτες εξαπέλυσαν δολοφονική επίθεση εναντίον ομάδας 20 περίπου αγωνιστών του ΚΚΕ που έκαναν αφισοκόλληση για το 39ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητής». Οι φασίστες επιτέθηκαν βίαια με σιδερολοστούς και κοντάρια (στην άκρη των οποίων να αναφέρουμε ότι προεξείχαν πρόκες), καθιστώντας ξεκάθαρο ότι σκοπός τους ήταν να σκοτώσουν. Η επίθεση αυτή τελικά οδήγησε 9 άτομα στο νοσοκομείο.

Η άνανδρη και δολοφονική αυτή επίθεση προς αγωνιζόμενο κομμάτι της αριστεράς και του εργατικού κινήματος, και μάλιστα με τις πλάτες του κράτους, δεν είναι καθόλου τυχαία. Αποτελεί μια ξεκάθαρη επίδειξη δύναμης από μέρους τους και συνέχεια μιας σειράς επιθέσεων απέναντι σε κομμάτια του κινήματος. Για άλλη μια φορά, τα φασιστοειδή έρχονται σε κόντρα  με το «αντισυστημικό» και «επαναστατικό» προσωπείο που πάνε να λανσάρουν. Αυτοαποκαλούνται αγωνιστές κατά του «σάπιου κατεστημένου» και του «κομματικού κράτους», ενώ στην ουσία αυτό ακριβώς υπηρετούν, ερχόμενοι σε σύγκρουση με μετανάστες, εργάτες, αγωνιστές και γενικά όποιον αντιστέκεται. Η απεριόριστη ανοχή του κράτους προς αυτούς και τους ψευτοπαλικαρισμούς τους μάς δείχνει ξεκάθαρα ότι δεν αποτελούν τίποτα άλλο παρά πιστούς ακολούθους του. Όπου δεν μπορούν να φτάσουν οι επίσημες δυνάμεις καταστολής του, θα χτυπήσουν τα ανεπίσημα τάγματα εφόδου του.

Για μας είναι ξεκάθαρο, πως τέτοιες επιθέσεις θα πρέπει όχι μόνο να καταδικάζονται από όλους αλλά και να γίνουν έναυσμα τόσο για τη συνειδητοποίηση του μεγέθους του φασιστικού κινδύνου όσο και των αναβαθμισμένων καθηκόντων που καλείται να αναλάβει το κίνημα. Οτιδήποτε σχετίζεται με τέτοια άτομα και την ιδεολογία που πρεσβεύουν, οφείλουν και πρέπει να απαντηθούν μέσω συλλογικών δυνάμεων με αδιάλλακτους όρους. Η πάλη ενάντια στον φασισμό θα συνεχιστεί και θα κορυφωθεί. Το ζήτημα αυτό μας αφορά όλους!

Θα μας βρουν μπροστά τους!

                                                                                αριστερή κίνηση αρχιτεκτονικής – εαακ

Advertisements
This entry was posted in φοιτητικό κίνημα. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s