Ενημέρωση από τη συνέλευση τμήματος καθηγητών [19/02]

Στη Συνέλευση Τμήματος Καθηγητών της προηγούμενης Τετάρτης (19/02), με την παρουσία αρκετών φοιτητών, τοποθετήθηκαν αρκετά ζητήματα της σχολής που αφορούν άμεσα και τον Φοιτητικό Σύλλογο.

Πρώτο και κύριο (μιας και μονοπώλησε μεγάλο μέρος της κουβέντας), το ζήτημα των »εμπνευσμένων», υποχρεωτικών εργασιών της Ιστορίας 1. Μετά από την πρωτοφανή, τιμητική παρουσία του κ. Τουρνικιώτη και έντονη , »κριτική» συζήτηση σε βάθος και στη βάση προηγούμενων αποφάσεων συνελεύσεων καθηγητών και φοιτητών, ενάντια σε λογικές προαπαιτούμενων και ενδιάμεσων εργασιών αποφασίστηκε: Αφενός ότι η εργασία δεν είναι υποχρεωτική και αφετέρου ότι τα εισαγωγικά μαθήματα, αν εξεταστούν, θα υπάγονται στην τελική εξέταση.

Δεύτερον, τέθηκε από πλευράς μας και το ζήτημα της δωρεάν σίτισης. Η σχολή ενημερώθηκε για τις αποφάσεις των Φ.Σ του ΕΜΠ και τις κινητοποιήσεις στις λέσχες για την σίτιση όλων των φοιτητών μόνο με την επίδειξη του πάσο. Το τμήμα καθηγητών αφού συμφώνησε με το πλαίσιο υπό το οποίο θίχτηκε το ζήτημα δεσμεύτηκε και για την μεταφορά του αιτήματος στην επόμενη σύγκλητο.

Επιπλέον, μετά από την έναρξη των μαθημάτων σχεδίου σε μαθητές «Αλληλέγγυο Εργαστήρι Σχεδίου» που διεξάγονται με πρωτοβουλία του Φοιτητικού Συλλόγου και του ΣΑΔΑΣ, και καθ’ότι το ζήτημα της παραχώρησης χώρων της σχόλης για εξω-ακαδημαϊκές δραστηριότητες αποτελεί πλέον πάγιο αίτημά μας, ζητήθηκε ξανά η παραχώρηση αίθουσας στη σχολή για την διεξαγωγή των μαθημάτων, η οποία και τελικώς κατοχυρώθηκε.

 

Advertisements
This entry was posted in φοιτητικό κίνημα. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s