Καταγγελία της ΑΚΑ – ΕΑΑΚ

Την Τρίτη 6 Μαΐου, μάθαμε από τη γραμματέα της Σχολής ότι την προηγούμενη μέρα δόθηκαν οι κατάλογοι των εγγεγραμμένων φοιτητών στην Πανσπουδαστική Κ.Σ. καλή τη πίστη, αφού λόγω της εφαρμογής της διαθεσιμότητας, το προσωπικό δεν γνώριζε την ακολουθούμενη διαδικασία ενόψει των φοιτητικών εκλογών.

Η διαδικασία που ακολουθεί ο Σύλλογος κάθε χρόνο είναι να παραλαμβάνεται ένα αντίγραφο του μητρώου των εγγεγραμμένων φοιτητών από την εφορευτική επιτροπή την ίδια μέρα των εκλογών, το οποίο και καταστρέφεται μετά το πέρας της διαδικασίας, προκειμένου να μην εμφανίζονται τα αισχρά φαινόμενα του φακελώματος φοιτητών.

Η Πανσπουδαστική Κ.Σ., εκμεταλλευόμενη την προβληματική κατάσταση στην οποία περιήλθε η γραμματεία μετά την διαθεσιμότητα και την κατάργηση σχεδόν του συνόλου του προσωπικού της, προέβη σε πρακτικές που δεν χωρούν στο Σύλλογό μας. Οι πρακτικές αυτές πέρα από το προφανές φακέλωμα φέρνουν σε δύσκολη θέση τους διοικητικούς υπαλλήλους, ενώ θυμίζουν τακτικές των καθεστωτικών παρατάξεων ΔΑΠ και ΠΑΣΠ που έχουν να εμφανιστούν δεκαετίες στη Σχολή μας. Χάρη στο κεκτημένο να μην υπάρχουν συναλλαγές ανάμεσα στη γραμματεία και τις παρατάξεις είναι που δεν καταφέρνουν να ορθοποδήσουν οι ΔΑΠ και ΠΑΣΠ στη Σχολή μας και αυτό θα φροντίσουμε να διαφυλαχτεί με κάθε μέσο.

Πρέπει να γίνει κτήμα όλων των φοιτητών, ότι τέτοιες λογικές δεν χωράνε στην Αρχιτεκτονική αλλά και σε κανένα χώρο της νεολαίας. Χώροι που έχουν αποτελέσει πυρήνες του φοιτητικού κινήματος και ευρύτερων κοινωνικών αγώνων. Θα προστατέψουμε τους συλλόγους μας από την ανάθεση και τις πελατειακές σχέσεις που αναπαράγονται από τέτοια περιστατικά. Θα προστατέψουμε τα εργαλεία μέσω των οποίων αποφασίζουμε δημοκρατικά και δρούμε συλλογικά.

Advertisements
This entry was posted in φοιτητικό κίνημα. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s