Εισαγγελείς στα Πανεπιστήμια..μάθημα no.1 για τον νέο Πρύτανη του ΑΠΘ!

Στην τελευταία σύγκλητο του ΑΠΘ, τη Τετάρτη 8/10, με θέμα τις διαγραφές φοιτητών, οι φοιτητικοί σύλλογοι με τις αποφάσεις των Γενικών τους Συνελεύσεων επιχείρησαν να παραβρεθούν και να πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας, προκειμένου να παρθεί καταδικαστική απόφαση για τις διαγραφές και τον Οργανισμό του ιδρύματος.  

Ωστόσο, ο νέος πρύτανης του ΑΠΘ και τα μέλη της συγκλήτου, επιβεβαιώνοντας ακριβώς τις προθέσεις τους σε σχέση με τις επιταγές του υπουργείου και την εφαρμογή της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης, δεν δίστασαν να τους διώξουν από την αίθουσα και να τους αποκλείσουν από την διαδικασία, η οποία και κατέληξε σε ανακοινώσεις για τις διαγραφές όπως ορίζονται από την τροπολογία του υπουργείου!

Οι φοιτητικοί σύλλογοι Θεσσαλονίκης απάντησαν άμεσα σε αυτήν απρόκλητη επίθεση απέναντι στο φοιτητικό κίνημα και τις διεκδικήσεις του, παίρνοντας αποφάσεις για κατάληψη της πρυτανείας του ΑΠΘ, με σκοπό το «μπλοκάρισμα» της έκδοσης διαπιστωτικών πράξεων για τις διαγραφές. Η «καινούργια» όμως απάντηση από πλευράς πρυτανικών αρχών ήταν η έκδοση επιθετικών ανακοινώσεων,  και η αίτηση για την παρέμβαση Εισαγγελέα στο χώρο, όπου πραγματοποιείται η κατάληψη.

Από την ανακοίνωση των ΦΣ Θεσσαλονίκης:

«Καταγγέλουμε τέτοιες πραξικοπηματικές πρακτικές, που παραπέμπουν σε άλλες εποχές και κινούνται στην κατεύθυνση ενός αυταρχικοποιημένου πανεπιστημίου, απονεκρωμένου από κάθε συλλογική διαδικασία. Η προσπάθεια στοχοποίησης του φοιτητικού κινήματος εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια ποινικοποίησης κάθε αγώνα και τρομοκράτησης του λαού. Συνεχίζοντας στον δρόμο του αγώνα, θα προχωρήσουμε συλλογικά στην έμπρακτη αμφισβήτησή τους. Καλούμε στην μαζικοποίηση της κατάληψης από φοιτητικούς συλλόγους και συλλογικούς φορείς και στην έμπρακτη υπεράσπιση του δικαιώματός μας να αγωνιζόμαστε.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ !

ΤΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΣΤΟΧΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ,ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΕΙΤΑΙ,ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΕΤΑΙ! »

ΦΣ  ΙΣΤΟΡΙΑΣ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ,ΧΗΜΕΙΑΣ, ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ-ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ, ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ

Τον λόγο για τις σπουδές μας τον έχουμε εμείς, και όχι οι πρυτάνεις, τα ματ και οι εισαγγελείς!

Advertisements
This entry was posted in φοιτητικό κίνημα. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s