Νομική 13.11.14

Για ακόμη μια χρονιά, παραμονές του τριημέρου του Πολυτεχνείου, συγκεκριμένα Τετάρτη βράδυ, η Νομική κλείνει. Αυτό δε γίνεται όμως από φοιτητές, καταλήψεις κλπ όπως θα περίμενε κανείς, αλλά από την ίδια τη διοίκηση της σχολής και του ιδρύματος(αφού χρόνια τώρα την απόφαση έπαιρνε ο πρώην πρόεδρος-νυν πρύτανης, Φορτσάκης) προκειμένου να αποφευχθούν δράσεις και κινητοποιήσεις στο χώρο, αλλά και να μη γίνουν οι συνελεύσεις των συλλόγων του συγκροτήματος (βλ. Συνέλευση ΦΣ Πολιτικού που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα). Βέβαια η ιστορία δεν τελειώνει εκεί..

Σήμερα το πρωί ο ΦΣ Νομικής, μετά από απόφαση της Γενικής του Συνέλευσης αλλά και μαζί με φοιτητές των σχολών της ΝΟΠΕ και όχι μόνο, μαζεύονται έξω από τις πύλες προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη στάση της διοίκησης και τον αποκλεισμό των φοιτητών από το χώρο των σχολών τους. Βρίσκονται αντιμέτωποι για ακόμα μια φορά με τα ΜΑΤ, που “περιφρουρούν” το χώρο, τα οποία σπρώχνουν και ψεκάζουν με δακρυγόνα προκειμένου να απωθήσουν τους φοιτητές στην Ακαδημίας και τελικά, περικυκλώνοντάς τους, τους περιορίζουν στον παράδρομο.

Το σκηνικό όμως που στιγμάτισε την ημέρα ήταν ο απρόκλητος και άγριος ξυλοδαρμός δύο φοιτητών της ΝΟΠΕ(από το σχήμα της ΕΑΑΚ στο Οικονομικό), που “προκάλεσαν” τις δυνάμεις καταστολής επειδή απλά κάθονταν σε ένα παγκάκι και συνομιλούσαν. Αν δεν επέβαιναν οι υπόλοιποι φοιτητές, ίσως τα όργανα της τάξης να μην αρκούνταν απλά στο να ανοίξουν το κεφάλι του ενός και να γεμίσουν το πρόσωπο του άλλου με μώλωπες.

Το σίγουρο πάντως είναι πως με τον αυταρχισμό και την καταστολή που ασκείται στο τώρα, ιδίως επί πρυτανείας Φορτσάκη στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ και τριγύρω, τέτοια σκηνικά δεν αποτελούν “μεμονωμένα περιστατικά” που απλώς τυχαίνουν μια στο τόσο αλλά αντιθέτως καταδεικνύουν την ίδια την ένταση της κατάστασης, αλλά και την αναγκαιότητα τέτοιων πρακτικών προκειμένου οι αστικές πολιτικές τόσο στο Πανεπιστήμιο όσο και εκτός, να επιβάλλονται, απέναντι σε κάθε αντίδραση.

Είναι σαφές πως απέναντι σε τέτοιες πρακτικές το φοιτητικό κίνημα πρέπει να δράσει και να απαντήσει συγκροτημένα και μαχητικά. Έτσι και εμείς, πρέπει ως φοιτητές, με την ατομική παρουσία καθενός από εμάς να περιφρουρήσουμε και να μαζικοποιήσουμε τις αποφάσεις των Συλλόγων μας, να δώσουμε ένα τέλος στην αυταρχικοποίηση και τελικά να διεκδικήσουμε το αυτονόητο, να επανακαταλάβουμε το χώρο του πανεπιστημίου που μας ανήκει.

ΟΛΟΙ στην κινητοποίηση των Φοιτητικών Συλλόγων σήμερα στις 17:00 στα Προπύλαια.

ΟΛΟΙ στο δρόμο, όλοι στον αγώνα!

Advertisements
This entry was posted in φοιτητικό κίνημα. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s