Για τις εξελίξεις στο ζήτημα των μετεγγραφών

Την Τετάρτη 25/2 πραγματοποιήθηκε από τους μετεγγραφέντες πρωτοετείς φοιτητές παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο παιδείας, διεκδικώντας την άμεση αποδοχή της μετεγγραφής τους στη Σχολή. Το ζήτημα, για το οποίο είχε συζητήσει και αποφασίσει ο Φοιτητικός Σύλλογος από την αρχή του ακαδημαϊκού έτους, δεν έχει ακόμα επιλυθεί, αφήνοντας έρμαια και “μεταξύ δύο σχολών” τους υπό μετεγγραφή φοιτητές.

Στη συζήτηση που έγινε από τους μετεγγραφέντες με υπεύθυνους του υπουργείου παιδείας δηλώθηκε η πρόθεση του υπουργείου είναι να γίνουν οι μετεγγραφές. Το κόλλημα πλέον μπαίνει από τη διοίκηση της σχολής και την προσφυγή της στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Το υπουργείο δηλώνει και με σχετικό δελτίου τύπου ότι θα εντείνει τις προσπάθειες διαλόγου με τη διοίκηση της σχολής για να δοθεί λύση στο ζήτημα. Αν δεν τελεσφορήσει το αίτημα των μετεγγραφέντων θα υλοποιηθεί από συνολική νομοθετική ρύθμιση.

Το θέμα είναι πλέον αν οι συμφοιτητές μας θα έρθουν μια ώρα αρχύτερα στη σχολή χωρίς να κινδυνεύσουν να χάσουν άλλο ένα εξάμηνο. Πρέπει να διεκδικήσουμε από τη διοίκηση να δώσει τέλος στην ταλαιπωρία των συμφοιτητών μας ώστε να μπορέσουν να παρακολουθήσουν κανονικά το ερχόμενο εξάμηνο και να απαιτήσει πρόσθετη στήριξη από το υπουργείο σε καθηγητικό δυναμικό, διοικητικούς υπαλλήλους και πόρους για την υποστήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας αλλά και για τη φοιτητική μέριμνα.

Ζητάμε να γίνει άμεσα Συνέλευση Τμήματος για να συζητηθεί το θέμα των μετεγγραφών, να ανασταλεί η προσφυγή στο ΣτΕ και να ολοκληρωθεί η μετεγγραφή των φοιτητών.

This entry was posted in φοιτητικό κίνημα. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s