ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΩΝ. Τρίτη 10/3 στις 11.00 στο Γραφείο της Διοίκησης πιέζουμε να γίνει τμήμα.

Παρά την αρχική δέσμευση της διοίκησης ότι την Τετάρτη 11/3 θα γινόταν έκτακτο τμήμα για τη συζήτηση του θέματος των μετεγγραφών, τελικά με ανακοίνωσή της η κοσμήτορας το μετέθεσε για την Τετάρτη 18/3.  Πρέπει να γίνει ξεκάθαρο στη διοίκηση ότι το θέμα δε χωράει άλλη αναμονή, δε μπορεί να χαθεί και δεύτερο εξάμηνο.

Καλούμε την Τρίτη 10/3 στις 11.00 στο γραφείο της διοίκησης προκειμένου να πιέσουμε να γίνει άμεσα τμήμα και να συζητηθεί το θέμα. θα είμαστε όλοι και όλες εκεί, φοιτητές, -υπό μετεγγραφή και μη- και γονείς και σύμφωνα με το κείμενο των μετεγγραφέντων φοιτητών θα διεκδικήσουμε να γίνει τμήμα το συντομότερο -μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα-.

Στις πάγιες διεκδικήσεις των φοιτητικών συλλόγων για δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους κανείς δε θα βάλει ανάχωμα.

Παραθέτουμε το κείμενο που γράφτηκε από πρωτοβουλία μετεγγραφέντων πρωτοετών φοιτητών

   ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ

Εδώ και πολλούς μήνες εκκρεμεί το ζήτημα των μετεγγραφέντων φοιτητών στις σχολές  Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ και ΑΠΘ. Το πρώτο εξάμηνο χάθηκε, περιμένοντας την απόφαση του Συμβουλίου  της Επικρατείας, στο οποίο είχαν προσφύγει οι διοικήσεις των σχολών προκειμένου να ακυρωθούν οι μετεγγραφές. Όλο αυτό το διάστημα έχουν γίνει κινητοποιήσεις στο Υπουργείο Παιδείας και στο ΣτΕ, διεκδικώντας το αυτονόητο,να μπορούμε,δηλαδή, να σπουδάσουμε στην σχολή που δικαιούμαστε τη μετεγγραφή μας.

Το δεύτερο εξάμηνο δεν πρέπει να χαθεί και να μας βρει να περιμένουμε πάλι   αποφάσεις του ΣτΕ, της διοίκησης ή του υπουργείου. Δεδομένου ότι ξεκινάει σε δύο βδομάδες και δεν έχουμε τη δυνατότητα να σπουδάσουμε στις πόλεις που περάσαμε, δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια.

Το υπουργείο επιδιώκει την ολοκλήρωση των μετεγγραφών και δηλώνει ότι θα το πράξει και με νομοθετική ρύθμιση. Αν η διοίκηση λοιπόν δεν θέλει απλά να μας πετάξει έξω από τη σχολή,στερώντας μας, τελικά, τη δυνατότητα να σπουδάσουμε, αυτό που πρέπει να κάνει είναι να  διεκδικήσει από το υπουργείο ό,τι χρειάζεται για τη λειτουργία της σχολής. Αντί να μας βάζει απέναντί της και να θεωρεί ότι είμαστε “το πρόβλημα”, να αναγνωρίσει ότι το πρόβλημα προϋπήρχε και είναι η υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση της σχολής. Σε αυτή την κατεύθυνση λοιπόν μπορούμε να διεκδικήσουμε μαζί, διοικητικούς, καθηγητές και πόρους.

 Διεκδικούμε:

  • να γίνει τμήμα καθηγητών άμεσα
  • την άρση της προσφυγής στο ΣτΕ από τη διοίκηση
  • την άμεση μετεγγραφή μας στη σχολή που δικαιούμαστε, ώστε να μην χάσουμε και το δεύτερο εξάμηνο.

ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΜΑΣ!

Advertisements
This entry was posted in φοιτητικό κίνημα. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s