Ενημέρωση από το Τμήμα καθηγητών, 18/3 // Κινητοποιήσεις 19/3

Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε Συνέλευση Τμήματος καθηγητών που αφορούσε και το θέμα των μετεγγραφών, όπου κλήθηκε η διοίκηση να πάρει θέση για το ζήτημα μετά τις τελευταίες εξελίξεις και τις εξαγγελίες του υπουργείου. Αν και η συζήτηση έγινε για αρκετές ώρες και με την παρουσία αρκετών  μετεγγραφέντων και φοιτητών της σχολής, η διοίκηση δεν άλλαξε την τοποθέτησή της , αλλά επέλεξε να εμμείνει στην επίκληση των ένδικων μέσων που είχε χρησιμοποιήσει (προσφυγή στο Σ.τ.Ε για ακύρωση του μέτρου) και απέφυγε -για άλλη μια φορά- να πάρει πολιτική θέση υπέρ του αιτήματος αυτών των φοιτητών.

Λόγω όλων αυτών αλλά και λόγω της αναγκαιότητας να δοθεί άμεσα λύση ώστε αυτοί οι συμφοιτητές μας να μη χάσουν άλλο εξάμηνο, καλούμε αύριο ως σχήμα σε συμβολική κατάληψη του γραφείου της κοσμήτορος (Τοσίτσα, 5ος όροφος, 9:00), σε μια προσπάθεια να μην υπάρξει άλλος χρόνος χαμένος και να μπορέσουμε να επιβάλλουμε με κάθε τρόπο τη δικαίωση του αιτήματος. Παρά το ότι η σημερινή Γενική Συνέλευση, που είχε καλεστεί από το Μ.Α.Σ., δεν είχε απαρτία και δεν πήρε απόφαση, στη συζήτηση που έγινε θέσαμε ως πρόταση αυτή την πρωτοβουλία, θεωρώντας πως μπορεί να ασκήσει επιπλέον πίεση και να ανοίξει ευρύτερα το ζήτημα στη σχολή, τροφοδοτώντας τη Γενική Συνέλευση του Φ.Σ. που καλούμε τη Δευτέρα στις 15:00.

** Η προγραμματισμένη από Φ.Σ. της Αθήνας κινητοποίηση στο υπουργείο παιδείας θα γίνει αύριο (Πέμπτη) στις 10:00.

Διεκδικούμε: Την άμεση απόσυρση του νόμου Διαμαντοπούλου- Αρβανιτόπουλου, την κατάργηση των διαγραφών, τη στελέχωση- χρηματοδότηση των σχολών και την άμεση επαναπρόσληψη όλων των διοικητικών υπαλλήλων.

Advertisements
This entry was posted in φοιτητικό κίνημα and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s