Καταγγελία στην προκλητική παρουσία ΜΑΤ στις πύλες του Πολυτεχνείου

Η παρουσία των δυνάμεων καταστολής ήδη από τις μέρες πριν το δημοψήφισμα εντείνεται διαρκώς. Το κλίμα εντός αλλά και εκτός της σχολής μας ασφυκτικό.

Είναι σαφές ότι μιλάμε για ωμή παραβίαση του ασύλου. ΜΑΤ στέκονται ακριβώς έξω από την πύλη και επιτρέπουν την είσοδο στο ίδρυμα μόνο με πάσο. Και συζητάμε για ώρα που η σχολή βρίσκεται σε λειτουργία, σε περίοδο εξεταστικής, διπλωματικών,διαλέξεων. Αιτία όπως αναφέρουν και οι «υπεύθυνες» φωνές των αστυνομικών, ότι αναμένονται «αναταραχές» μέχρι το απόγευμα που θα εκκενώσουν τη σχολή.

Είναι σαφές για μας ότι η ψήφιση του νέου μνημονίου πιέζει πολύ τόσο την κυβέρνηση όσο και το εγχώριο όσο και το ξένο κεφάλαιο. Το 61% του «ΌΧΙ», που δε μπορεί να αντέξει  άλλο όλα όσα σημαίνουν μνημόνιο, είναι εκρηκτικό. Και είναι προφανές ότι το κλειστό μετρό του Συντάγματος την ώρα ψήφισης των μέτρων το θυμίζει, τα λοκ άουτ των σχολών του κέντρου το θυμίζουν.

Τη στιγμή που η κυβέρνηση, εν όψει ψήφισης του τρίτου μνημονίου, στέλνει τα ΜΑΤ έξω από το Πολυτεχνείο, η διοίκηση-πρυτανεία του ΕΜΠ που κάθε λεπτό δε διαχωρίζει τη θέση της και δεν καταγγέλλει, είναι συνυπεύθυνη.

Το βράδυ, παρ’ όλο το κλίμα που τρομοκρατεί, εμείς καλούμε όλους και όλες στο Σύνταγμα να αντισταθούμε στο νέο μνημόνιο, στα σχέδια της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. και όλων όσων θέλουν να στερούν από την κοινωνία και τη νεολαία το μέλλον της.

This entry was posted in γενικά κινηματικά and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s