Πρωτοετείς επιτέλους…

Μετά από έναν περίπου χρόνο η συνέλευση τμήματος της 23ης Σεπτέμβρη 2015, πήρε τελικά απόφαση για την εγγραφή μέρους των φοιτητών που δικαιούνταν  μετεγγραφή στην Αρχιτεκτονική του ΕΜΠ το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015. Έληξε μετά από πολλαπλές κινητοποιήσεις των υπό μετεγγραφή φοιτητών και του φοιτητικού συλλόγου και πιέσεις ενός χρόνου στους καθηγητές της σχολής, στη σύγκλητο του ΕΜΠ, στο υπουργείο…

Δεν έγιναν όμως δεκτοί όλοι οι μετεγγραφέντες συμφοιτητές μας, αλλά  ένα μικρό μέρος των αρχικά δικαιούχων, 38 συγκεκριμένα ατόμων. Αρκεί να πούμε ότι στη σημερινή συνέλευση του τμήματος, πάλι ακούστηκαν οι τοποθετήσεις των γνωστών αγνώστων καθηγητών που θεωρούν «ανήκουστο» ακόμα και αυτόν το μικρό αριθμό συμφοιτητών μας. Αυτοί οι καθηγητές είναι εκείνοι που κινήθηκαν ενάντια στους οικονομικά ασθενέστερους συμφοιτητές μας και τους έσερναν ένα χρόνο όμηρους του ΣτΕ, του υπουργείου αλλά και των ορέξεών τους. Για αυτό και έσπευσαν να βγάλουν κείμενο που θα μιλάει για εξαίρεση.. Εξαίρεση για μας είναι το κλείσιμο των ματιών στην υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση της σχολής, στη διάλυση των φοιτητικών παροχών (σίτιση, στέγαση, συγγράμματα, υλικά αναλώσιμα).

Στο χέρι μας λοιπόν είναι μαζί με τους εγγεγραμμένους πλέον πρωτοετείς φοιτητές (υπό μετεγγραφή ή όχι, με 10%, με ειδική κατηγορία ή όποιον άλλον τρόπο δικαιούται) και όλο το σύλλογο να διεκδικήσουμε το αυτονόητο δικαίωμά μας για σπουδές μας στο δημόσιο, δωρεάν και ίσων ευκαιριών πανεπιστήμιο που θέλουμε.

Advertisements
This entry was posted in φοιτητικό κίνημα and tagged , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s