Κόκκινα δάνεια, πλειστηριασμοί | Το ζήτημα της κατοικίας στην Ελλάδα της κρίσης | Τρίτη 15.12 στις 18:30 | Α003, κτ. Αβέρωφ

ekdhlwsh katoikia TELIKO

Εκδήλωση του σχήματος σε σχέση με τα κόκκινα δάνεια και τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, τον ρόλο του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου και των κρατικών πολιτικών σε σχέση με το στεγαστικό ζήτημα στην Ελλάδα της κρίσης. Προεκτάσεις και ερωτήματα, οι κοινωνικές αντιστάσεις, η διεκδίκηση και το δικαίωμα στην κατοικία.

Ομιλητές :

ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, καθηγητής αρχ/κης ΕΜΠ
ΣΚΟΥΦΟΓΛΟΥ ΜΑΝΟΣ, μέλος Συλλόγου Αρχιτεκτόνων, ΣΑΔΑΣ ΠΕΑ

Όλο και περισσότεροι κάτοικοι δυσκολεύονται να διασφαλίσουν το αναφαίρετο δικαίωμά τους σε αξιοπρεπείς συνθήκες κατοικίας και ποιότητας ζωής, αντιμετωπίζοντας καθημερινά τον κίνδυνο να βρεθούν στο δρόμο για χρέη προς τις τράπεζες, το δημόσιο ή τους ιδιοκτήτες της κατοικίας τους. Όλο και περισσότεροι ενοικιαστές αδυνατούν να ανταποκριθούν ακόμη και στα μειωμένα ενοίκια, ιδιοκτήτες δεν μπορούν να πληρώσουν τις δόσεις του δανείου ή τους αυξημένους φόρους, νοικοκυριά δεν μπορούν να καλύψουν τα πάγια λειτουργικά έξοδα διαβίωσης, νέοι άνθρωποι αναγκάζονται να επιστρέψουν στην κατοικία των γονιών τους, οικογένειες στριμώχνονται σε ακατάλληλα σπίτια, ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι ζουν σε κακές συνθήκες ή στο δρόμο.

Την ίδια στιγμή χιλιάδες σπίτια παραμένουν άδεια, ενώ χιλιάδες άνθρωποι δεν έχουν σπίτι, το πλαίσιο προστασίας της κατοικίας διαβρώνεται και οι πλειστηριασμοί -ακόμη και της πρώτης κατοικίας- παρουσιάζονται ως αναπόφευκτοι. Υπό τις επιταγές των Μνημονίων και της Τρόικα, αμφισβητείται συνολικά και με τον πιο σκληρό τρόπο το δικαίωμα στην κατοικία και την πόλη.

https://www.facebook.com/events/182538775428553/

Advertisements
This entry was posted in γενικά κινηματικά and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s