Φωτογραφίες – Ηχογραφήσεις από την εκδήλωση του σχήματος : «Κόκκινα δάνεια, πλειστηριασμοί- Το ζήτημα της κατοικίας στην Ελλάδα της κρίσης»

20151215_193412Ελπίζουμε, όπως σε όλους/-ες εμάς, το ίδιο ενδιαφέρουσα να φάνηκε η εκδήλωση του σχήματος σε όσους/-ες συμμετείχαν.

Κατατέθηκαν πολλές (και διαφορετικές) απόψεις και έγινε ενημέρωση γύρω από το θέμα των πλειστηριασμών, των κόκκινων δανείων και του νέου νομοθετικού πλαισίου που ορίζεται. Με αφορμή τις (επίσης πλούσιες) εισηγήσεις, συζητήσαμε για το ρόλο των κοινωνικών αντιστάσεων σε τέτοιες καταστάσεις όξυνσης της σύγκρουσης και την ανάγκη ανασυγκρότησής τους εφεξής. Επίσης, πήραμε μια εικόνα για συνεταιριστικά εγχειρήματα κατοίκησης ανά τον κόσμο, που δίνουν ένα διαφορετικό, πιο συλλογικό στίγμα και αναβαθμίζουν το δικαίωμα στην πόλη και την κατοικία.

Για όποιον/-α δεν κατάφερε να έρθει, δημοσιεύουμε εδώ τις εισηγήσεις της εκδήλωσης (αυτές ηχογραφήθηκαν) και κάποιες φωτογραφίες. Από την πλευρά μας θα επανέλθουμε στο θέμα, τόσο κινηματικά και συλλογικά (από τη στιγμή που θα επιχειρηθούν να υλοποιηθούν οι πλειστηριασμοί/κατασχέσεις), όσο και σε όποιο άλλο πεδίο (συζήτησης, στοχασμού ή δράσης) υπάρξει. Και προφανώς έπεται συνέχεια σε αντίστοιχα θέματα, μικρότερα ή μεγαλύτερα, που πάντως απασχολούν και προβληματίζουν.

DSC_0017

 

 

20151215_200438

 

Advertisements
This entry was posted in γενικά κινηματικά and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s