Μπλοκάρουμε τη διεξαγωγή του εθνικού διαλόγου για το νέο νομοσχέδιο για την παιδεία

διαλογοσ γ παιδεια

 

 

 

 

 

 

 

Έχει ανακοινωθεί από το υπουργείο παιδείας ότι κάθε Τρίτη θα διεξάγεται δημόσια συζήτηση της επιτροπής διαλόγου για την παιδεία.. (καθ’ οδόν για την συγγραφή του νέου νομοσχεδίου Φίλη για την παιδεία)

Εμείς επειδή έχουμε εμπειρία από εθνικούς διαλόγους (ενδεικτικό το δημοσίευμα https://www.alfavita.gr/apopsin/akomi-enas-proshimatikos-dialogos-gia-tin-paideia  μια πάγια προσπάθεια απόσπασης συναίνεσης που γινόταν από όλες τις κυβερνήσεις εν’ όψει ενός νέου νομοσχεδίου που κινούνταν επιθετικά στην εκπαίδευση) μαζί με όλες τις μαχόμενες δυνάμεις της αριστεράς αμφισβητούμε έμπρακτα αυτή τη διαδικασία.

Αμφισβητούμε αυτή την επιτροπή γιατί συγκροτήθηκε μόνο και μόνο για να γίνει άλλη μία προσχηματική συζήτηση πριν την κατάθεση ενός νομοσχεδίου για την παιδεία.

Αμφισβητούμε αυτήν την επιτροπή γιατί τα μέλη της έχουν δηλώσει στο παρελθόν υπέρ νομοσχεδίων που το φοιτητικό κίνημα πάλεψε ενάντιά τους, ενώ τώρα τα περισσότερα είναι κοντά στην κυβέρνηση.

Αμφισβητούμε αυτόν το διάλογο γιατί γίνεται πίσω από κλειστές πόρτες και πετάει έξω το μεγαλύτερο κομμάτι της πανεπιστημιακής κοινότητας, τους φοιτητές, ενώ καθόλου δεν επιδιώκει να συζητήσει με τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις των συλλογικών οργάνων της εκπαιδευτικής συνολικά κοινότητας.

Για αυτό μπλοκάρουμε αυτόν τον προσχηματικό διάλογο με τις αποφάσεις των συλλογικών μας οργάνων, εκεί δηλαδή που διεξάγεται ο πραγματικός διάλογος τόσο των φοιτητών όσο και των υπόλοιπων κομματιών της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Καλούμε όλους και όλες την Τρίτη και κάθε Τρίτη στις 5.30 στο Ινστιτούτο  Παστέρ να μεταφέρουμε τα πραγματικά μας αιτήματα, τις διεκδικήσεις μας σε αυτόν τον κατά τα άλλα «διάλογο» για την παιδεία.

Advertisements
This entry was posted in φοιτητικό κίνημα and tagged , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s