Πρωτοβουλία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες | εργαζόμενοι, φοιτητές και καθηγητές Αρχιτεκτονικής Ε.Μ.Π.

 

 

Τις τελευταίες εβδομάδες γινόμαστε όλοι μάρτυρες της ολοένα και μεγαλύτερης όξυνσης του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος. Όσο οι ένοπλες συρράξεις και επεμβάσεις των διεθνών ιμπεριαλιστικών μηχανισμών ΗΠΑ-ΕΕ και ΝΑΤΟ συνεχίζονται στη Μέση Ανατολή, ταυτόχρονα με τις επιθέσεις του ISIS και των πόλεμο οικονομικών συμφερόντων, η αύξηση των προσφυγικών ροών μοιάζει κάτι το αναμενόμενο. Εκείνο που μάλλον εντείνει ακόμη περισσότερο την προσφυγική κρίση είναι η ευθύνη της ΕΕ όχι απλά σαν υπαίτιος και δημιουργός του προβλήματος στη Συρία και τη Μέση Ανατολή, αλλά και υιοθετώντας τις πολιτικές των φραχτών, των κλειστών συνόρων και της Frontex όταν αυτοί οι άνθρωποι κατατρεγμένοι από τον πόλεμο καταφέρουν τελικά να φτάσουν στα ευρωπαϊκά σύνορα. Ακριβώς αυτές οι πολιτικές είναι που οδηγούν στην θαλάσσια χωροφυλακή και φύλαξη των συνόρων από την Frontex – και πλέον και το ΝΑΤΟ- οδηγώντας στον πνιγμό χιλιάδων ανθρώπων, που επιθυμούν και προωθούν με κάθε μέσο και σε συνεργασία με την ελληνική και την τουρκική κυβέρνηση, τον διαχωρισμό μεταξύ προσφύγων και μεταναστών, με την απέλαση ή την επαναπροώθηση των τελευταίων.

Ταυτόχρονα όμως, είδαμε και μια όξυνση του κινήματος αλληλεγγύης στους πρόσφυγες τόσο στο δρόμο διεκδικώντας το άμεσο άνοιγμα των συνόρων και τη μετεγκατάστασή τους, όσο και με την μαζικότατη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης. Είναι αυτές οι δομές και όλα τα εγχειρήματα αλληλεγγύης αυτή τη στιγμή που απαντάνε κόντρα στο κατ’ επίφαση ανθρωπιστικό προσωπείο της ΕΕ και σε κάθε ρατσιστικό αντανακλαστικό του όποιου φασίστα προσπαθήσει να ξανασηκώσει το ανάστημά του.

Δεν μένουμε “θεατές” απέναντι στα θύματα του πολέμου και την εξαθλίωση! Έμπρακτη αλληλεγγύη και κοινός αγώνας με τους πρόσφυγες!

Πρωτοβουλία αλληλεγγύης στου πρόσφυγες

εργαζόμενοι,φοιτητές,καθηγητές αρχ/κης εμπ

Advertisements
This entry was posted in φοιτητικό κίνημα and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s