Καμία σκέψη για πειθαρχικές διώξεις αγωνιστών/τριων |Για όσα συμβαίνουν στούς Μηχανολόγους

Εδώ και ένα διάστημα η κοσμητεία της σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών προσπαθεί να περάσει στο σύλλογο μια σειρά αντιδραστικών αλλαγών σε σχέση με τις αλλαγές στο πρόγραμμα σπουδών, αλλά και όσον αφορά το πτυχίο και την προοπτική των φοιτητών και των φοιτητριών βγαίνοντας από τη σχολή. Η κίνηση αυτή συνοδεύεται, από πλευράς κοσμήτορα, από μία έντονη αυταρχικοποίηση απέναντι στους φοιτητές/τριες και το σύλλογο. Προφανώς τέτοιες κινήσεις δε μας εντυπωσιάζουν. Δεν είναι η πρώτη φορά που κοσμητείες  κάνουν τέτοιες κινήσεις,  προκειμένου να κάμψουν τις  αντιδράσεις από μεριάς των συλλόγων, ώστε να προωθήσουν αναίμακτα οποιαδήποτε αλλαγή θέλουν.

Είναι πρωτοφανές όμως, το γεγονός ότι έφτασε στο σημείο να στοχοποιήσει προσωπικά συνδικαλιστή μέλος του συλλόγου, με απειλές  ότι δεν θα πάρει ποτέ πτυχίο κτλ. Από τότε γίνεται μια προσπάθεια ανοίγματος μιάς συζήτησης για πειθαρχικής δίωξης του φοιτητή μέσα από κρυφές συνεδριάσεις της κοσμητείας της σχολής. Μέχρι τώρα, οι κινητοποιήσεις και οι παρεμβάσεις των συλλόγων του πολυτεχνείου έχουν μπλοκάρει τις όποιες διαδικασίες, παρ’ όλα αυτά ο κοσμήτορας επαναφέρει το ζήτημα συνεχώς.

Καταλαβαίνουμε πως το συγκεκριμένο περιστατικό δεν μπορεί να θεωρηθεί μια εξαίρεση. Αντιθέτως, είναι βαθιά πολιτικό και αποτελεί ένα συνεχές διακύβευμα για τους συλλόγους και το κίνημα. Οι “φρονηματικές διώξεις” φοιτητών, μας θυμίζουν άλλες εποχές. Εμείς πάντα θα αγωνιζόμαστε ενάντια σε όποιον προσπαθεί να αποφασίσει για εμάς χωρίς εμάς και θα προασπιζόμαστε το δικαίωμα του καθενός και της καθεμίας, ατομικά και συλλογικά να παρεμβαίνει και να εκφράζεται γύρω από ότι συμβαίνει στους κοινωνικούς μας χώρους. Το δικαίωμα αυτό δεν μας έχει παραχωρηθεί, έχει κατακτηθεί με αγώνες και με αγώνες θα το προασπιστούμε.

Καταδικάζουμε κάθε προσπάθεια δίωξης συνδικαλιστών και συνδικαλιστριών στους συλλόγους και απαιτούμε να παρθεί πίσω κάθε συζήτηση για πειθαρχική δίωξη του αγωνιστή!

Advertisements
This entry was posted in φοιτητικό κίνημα. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s